tirsdag 3. januar 2012

Tutorial - denim armbånd


You will find this post in english here.
Et av mine mest populære innlegg på den engelske bloggen min i fjor var den der jeg viste fram denim armbåndene mine. I etterkant fikk jeg mange forespørsler om en tutorial, så jeg har bestemt meg for å starte det nye året ved å holde løftet mitt.

Det du trenger å lage disse armbåndene er som følger:Et utslitt par jeans
Saks
Sterk tråd (jeg brukte fiskesnøre for mine første)
Nål
Perler
Trykknapper (jeg bruker en KAM trykk presse med knapper som jeg kjøpte på E-bay.)

1. Velg sømmen du vil bruke. Du finner flere forskjellige på ett par jeans. På min var det 3 forskjellige. Nummer én er ikke å anbefale for dette prosjektet, mens nr. 2 og 3 er ok. Personlig foretrekker jeg nr 3.

2. Klipp ut sømmen.


3. Mål lengden på armbåndet og legg litt ekstra for trykknappen. Ikke bli fristet til å klippe det litt kortere selv om buksa er av strech denim, fordi strech effekten forsvinner når perlene blir festet.4. Fest trykknappen. Følg instruksjonene for den typen knappen du velger å bruke.

5. Nå er armbåndet ferdig og det eneste som gjenstår er dekoren. Jeg skal vise deg to forskjellige måter å komme i gang, men jeg er sikker på at alle dere kreative mennesker der ute kan komme opp med mange flere.
6.  For mitt første alternativ trenger du en tråd som er omtrent 2 ½ ganger lengden av armbåndet. Jeg kunne ikke finne fiskesnøret mitt så jeg bruker vanlig tråd, men vil sterkt anbefalt å bruke noe sterkere hvis du ønsker å bruke armbåndet mer enn en gang.


7. Start med å træ perler på snoren i samme lengde som armbåndet.8. Skyv nålen gjennom armbåndet fra fronten.

9. Gå tilbake opp etter ca to perler og ned på den andre siden. Fortsett dette for hver andre perle til du kommer til enden.


10. Når du kommer til siste perle stikker du nålen gjennom den før du syr gjennom armbånd og fester tråden på baksiden.

Den andre som jeg vil vise deg er litt mer tidkrevende, men like lett å lage.


1 Du vil trenge en lengre tråd for dette, men fordi det veldig lett å få knute på tråden vil jeg anbefale å heller skifte når du er halvveis. Du starter med å trykke nålen gjennom armbåndet fra baksiden.

2 Jeg bruker noen rør formet perler for denne og trer den ene på tråden før jeg syr gjennom armbåndet for å sikre den.3 Flytt nålen litt til siden før du skyver den opp igjen, feste en ny perle og dytte den ned. Fortsett med dette, en perle om gangen, til du kommer til slutten. Fest tråden på baksiden og du er nå ferdig med andre armbånd.

Jeg foretrekker å kombinere flere armbånd samtidig når jeg bruker dem. Synes de viser litt mer igjen da. Lykke til til de av dere som velger å prøve!
6 kommentarer:

Tonje sin sa...

Hvor har du kjøpt perlene du har brukt på nr. 1??

Susanne sa...

De kjøpte jeg i romjulen hos en hobbybutikk her i Stavanger som desverre har opphørssalg.

eWa sa...

Så snyggt ! De kan ju bli hur olika som helst och det gör ju inte saken sämre precis :-))
Kram

Lissie sa...

Er det Perlehuset som har opphørssalg?

Susanne sa...

Nei, det er desverre Hobby og Terapi, som ligger på andre siden av Magasin Blå, som skal avvikle.

Etcetorize sa...

I can see why this was one of your most popular posts! Great project. Thanks so much for linking up at Etcetorize~

Related Posts with Thumbnails