søndag 21. oktober 2012

Hvordan finne den opprinnelige foto kilden

In englihI dag tenkte jeg å dele et lite tips med dere. Mulig dette er allmenn kunnskap, men jeg lærte det ikke selv før for et par dager iden.
Jeg liker en side kaldt 1000 kreative ideer på Facebook. Der postes det daglig mange flotte og inspirerende ideer, men ingen link til det originale opphavet. Det er i hvert fall noe jeg har irritert meg over siden jeg mange ganger enten kunne tenkt meg å vite mer om både selve prosjektet og personen bak. Denne teknikken er også nyttig dersom du finner bilder på pinterest uten skikkelig link, eller om du bare er nysgjerrig på om dine egne personlige bilder har blitt postet av andre.  Alt du trenger å gjøre er å åpne google – images i en egen fane/vindu. Du går deretter tilbake til bildet du er nysgjerrig på, klikker på det med venstre musetast og drar det over til google fanen. Ikke slipp opp musetasten før siden har åpnet eg automatisk og en boks som hjelpsomt nok sier ”drop image here” viser.   


Da drar du bildet bort til boksen og gjør akkurat det, og vips har du linker i massevis å velge mellom.Håper dette var ny kunnskap for en og annen i hvert fall :)
Ønsker dere en fin dag videre!

7 kommentarer:

Kirsten Søeballe sa...

Tak for tipset.
Den side vil jeg ind på Facebook og kikke på.
God dag til dig :-)

eWa sa...

Kollade sidan du nämnde på Facebook..verkligen trevlig ! Jag tycker också det hade varit bra att se vart idén/bilden kom ifrån...
Ha en fin kommande vecka Susanne, kram på dig !

Sue sa...

Thank you for this great tip!
Greeting from Canada,
Sue

Michelle's Tasty Creations sa...

Thanks so much for linking up to Creative Thursday. Can’t wait to see what you share this week! Have a wonderful week.
Michelle

Michelle's Tasty Creations sa...

Thanks so much for linking up to Creative Thursday. Can’t wait to see what you share this week! Have a wonderful week.
Michelle

Huldra sa...

Takk for tipst! Dette var flott når man er med i fotokonkurranser feks. Det finnes tidvis noen som bidrar med andres bilder. *fysj*

Kule strikker i innlegget over :)

Lissie sa...

Takk for tipset!
Denne siden høres ut som noe man må følge godt med på. Som med Pinterest blir andres originalarbeid ofte fremstilt som "oppskrift til å lage selv".

nb! Har lagt meg til som følger av bloggen din! :)

Related Posts with Thumbnails