fredag 28. oktober 2011

Tutorial: Gaveeske av dorull

Det er ikke mye som er like stygt og kjedelig som en dorull. Men som med alt annet så har også den et potensial og nå skal jeg vise hvordan du enkelt kan gjøre den om til en vakker gaveeske.Det du trenger er:
Dorull
Lim (Samme hvilken type så lenge den er flytende. En limstift vil ødelegge servietten)
Serviett
Tape
Hullemaskin/tang1: ta lim på dorullen. Her må du være ganske raus siden papiret rullen er laget av er ganske porøst og derfor suger opp en god del.  Men ikke tap å så mye at det ligger I tykke lag, for selv om du ikke ødelegger prosjektet dersom det kommer små revner i servietten så vil for mye lim få servietten til å smuldre opp og da er løpet kjørt.


2: Nå skal du ta servietten rundt dorullen. Det kommer litt av på hvilken serviett du bruker, men min klippet jeg i 4 langs brettene og fikk da akkurat passe størrelse til rullen. Så fjernet jeg de bakerste lagene og la servietten på gulvet/borden før jeg la rullen oppå og forsiktig ruller den rundt dorullen. Så tapper jeg lett med fingrene over for å få den til å feste seg skikkelig før jeg tok et nytt lag med lim på toppen. 

Så er det tid for den lange ventetiden, noe som passer dårlig for de som er like utålmodige som meg. Pga mengden med lim som er brukt tar det nokså lang tid før man kommer videre her i fra.
Jeg hadde tenkt å pynte boksen med en ukeblad rosett, og brukte ventetiden på å lage noen slike. Men det viste seg at den ble alt for stor så da blir den liggende til jeg skal begynne på mitt neste resirkulerte innpakningsprosjekt.


3: Når rullen er tørr bøyer jeg endene inn mot hverandre sånn at de overlapper litt og fester de med en bit tape. Deretter snur jeg rullen, putter I gaven, better og taper en gang til.  
4: Siden det nærmer seg jul er sjansen stor for at du ønsker å feste en til/fra lapp på esken. Jeg klippet derfor et hull med tanken, trakk en snor igjennom og festen på en lapp jeg klippet ut av scrappe papir.

Bare for å teste så laget jeg en till rull som var helt identisk bortsett fra at jeg malte dorulen hvit før jeg limte på servietten. Personlig synes jeg ikke forskjellen ble stor nok til at det er verdt ekstraarbeidet, så jeg kommer ikke til å bruke tid på det igjen. Men det jeg kommer til å lage flere av er til/fra ”lapper” av puslebrikker.  Det kjekke med de er at de kan henges opp på juletreet eller andre plasser etter at de er ferdige med å være til/fra lapper.11 kommentarer:

ReVinyl sa...

Kjempeide Susanne!!

Jeg har spart på doruller med tanke på å få en fin ide, men har ikke klart å komme på noe. Dette tror jeg jammen meg vis skal prøve oss på!

Siw

AvMeg sa...

Gøyal ide´ :-)

ide-puffen sa...

Så kult. Ingen kan gjette at det er av doruller. Lekker.
Fin fredag
Randi

eWa sa...

Åh så söta askar...måste jag bara prova, perfekt till smycken :)
Ha en fin helg, kram

Lissie sa...

Såå smart og lekkert!
Tusen takk for idèen!

Ha en god helg!

GNIST by Gitte Bettina Lauridsen sa...

For en utrolig god ide! Og de ble skikkelig fine! Dette fikk jeg lyst til å prøve! Ha en fin helg!

Unknown sa...

Latterlig genialt!! Hoho

Janicke sa...

En super idè! Har samlet doruller sammen med snuppa på 5 år med tanke på juleverksted og nå kan vi lage gaveesker :)

Fies notiser sa...

Kjempekult! Og jeg som akkurat har puttet minst tyve ruller i ovnene, kom ikke på hva jeg skulle bruke dem til...

Jeg har forøvrig trukket mitt milde gavedryss. Du nådde ikke opp, desverre, men tusen takk for at du var med likevel! Trøstepremien er skrekk-suppe, tror jeg nok - men den må man lage selv :-)

Ha en strålende dag - eller det er vel muligens litt skrekkelig i dag... :-)

Fies notiser sa...

Og nå ser jeg jo at du har fått med deg alt likevel :-D

karna sa...

Så smart! Og kjekt til å gi bort ting i. Utgangsmateriell er heller ikke vanskelig å skaffe ,-)

Related Posts with Thumbnails